donderdag 4 augustus 2011

Goedkoop overwinteren op Tenerife

Steeds meer bejaarde landgenoten zoeken tijdens onze kille en gure wintermaanden zonnigere en warmere oorden op en overwinteren in Spanje, bij voorkeur op Tenerife. Met zijn aangename temperaturen is het er immers altijd zomer. Dat het vanuit Zaventem of Schiphol amper vier uur vliegen is, is ongetwijfeld een extra troef . Overwinteren op Tenerife is bovendien erg voordelig. Het leven is er goedkoper dan bij ons! 

Belgen overwinteren reeds sinds de zeventiger jaren massaal in Spanje, en dan vooral in  Benidorm en op Tenerife. De laatste jaren ontdekken steeds meer Nederlanders de voordelen van  overwinteren op Tenerife. Dat we met zijn allen gezonder ouder worden in vergelijking met vroeger, is aan deze trend zeker.   

Gezondste plaats ter wereld

Tenerife heeft overwinteraars dan ook veel te bieden. Het werd door Unesco niet voor niets tot één der gezondste plaatsen ter wereld uitgeroepen! Zo is Tenerife de ideale plaats voor rheumalijders en mensen met gewrichtsproblemen. De meesten van hen komen ook als herboren terug.

Ontspannen levensstijl

De ontspannen levensstijl, de Europese mentaliteit die overal op het eiland heerst, de kwaliteitsvolle voorzieningen, de gemakkelijke en goedkope bereikbaarheid, en de lagere kosten van levensonderheid doen steeds meer landgenoten voor overwinteren op Tenerife kiezen. Dankzij de steun  van de Europese Gemeenschap, ontwikkelde Tenerife zich in  sneltreinvaart tot een welvarende en politiek stabiele gemeenschap.

Koop tweede verblijf en betaal minder belastingen 

Ben je van plan jaarlijks op Tenerife te overwinteren, dan is de aankoop van een tweede verblijf zéker het overwegen waard. Verblijf je minstens zes maanden per jaar op Tenerife, dan kan je er zich als resident laten inschrijven in de bevolkingsregisters, zo betaal je een pak minder belastingen. Een tweede verblijf op Tenerife is niet goedkoop. Ben je op zoek naar iets betaalbaar, kies dan voor een rustig verblijf op het platteland, daar vindt je beslist iets dat bij je budget past.

Huren tweede verblijf uitstekend alternatief

Huren van een tweede verblijf is een geschikt alternatief, zeker wanneer je er nog niet van overtuigd bent jaarlijks op Tenerife te overwinteren. Tenerife beschikt over heel wat vakantiecentra, aangepast aan overwinterende senioren. Wees voorzichtig wanneer je een verblijf op een camping overweegt, velen sluiten tijdens de wintermaanden hun poorten.

Extra tips voor overwinteren in Tenerife


Vooraleer met een gerust hart richting Tenerife te vertrekken, moet je nog heel wat formaliteiten vervullen om hier met alles in orde te blijven:
  • Papierwerk: breng al je papierwerk tijdig in orde. Breng de gemeentediensten op de hoogte van  je tijdelijke verhuis, en verwittig eveneens je verzekeringsmaatschappij(en).
  • Politiediensten: verwittig ook de politie van je gemeente, zodat ze tijdens je langdurige afwezigheid een oogje in 't zeil kunnen houden.
  • Betalingen: zorg dat op het thuisfront alles gesmeerd blijft lopen. Regelmatig terugkerende betalingen mogen uiteraard niet blijven liggen, en dan zeker je huishuur niet.
  • Goedkoop telefoneren: zoek voor je vertrek naar een goedkoop en degelijke manier om in  contact te blijven met het thuisfront. Om torenhoge gsm- en/of telefoonkosten te vermijden is skype, bellen via laptop of pc, zéker een aanrader. Met Sype bel je haast gratis de hele wereld rond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten